Amsterdam, 17 maart 2021 – Vandaag is de Leaders in Finance Academy gelanceerd en daarmee is de lancering van de eerste Insight – met als onderwerp Anti Money Laundering – een feit. In deze serie worden luisteraars door zeventien topsprekers uit het veld wegwijs gemaakt in de complexe wereld van de strijd tegen witwassen. Leaders in Finance Academy is een samenwerkingsverband tussen de succesvolle podcast Leaders in Finance van Jeroen Broekema en het platform voor de financiële sector Banken.nl.

Thematische podcastseries
De Leaders in Finance Academy maakt Insights: thematische podcastseries voor professionals uit de financiële sector. Elke serie duikt diep in een actueel thema, zoals witwasbestrijding, bijzonder beheer, open finance en de impact van de ESG’s. Aan de hand van topsprekers uit de branche wordt de luisteraar meegenomen langs de talloze ontwikkelingen die de branche bezighouden. Elke Insight bestaat uit een aantal afleveringen waarin alle facetten uitgebreid aan bod komen. Visies, feiten en meningen worden door topsprekers uit de sector toegelicht. Luisteraars krijgen hierdoor vanuit verschillende perspectieven een brede kijk op vaak complexe onderwerpen. Dankzij de eigen podcast app van de Leaders in Finance Academy kan de podcast worden beluisterd waar en wanneer het uitkomt.

De eerste Insight: Anti Money Laundering
De eerste Insight staat volledig in het teken van de strijd tegen witwassen. In zes afleveringen neemt de Leaders in Finance Academy de luisteraar mee in de Anti Money Laundering-keten, waarin poortwachters criminelen buiten de deur proberen te houden, speciaal opgerichte eenheden de vele puzzelstukjes aan elkaar proberen te leggen en het Openbaar Ministerie het witgewassen geld probeert af te pakken. De luisteraar hoort hoe de internationale bendes waar zij op jagen opereren en hoe de samenleving daaronder lijdt. De Insight kijkt naar de geschiedenis én de toekomst van Anti Money Laundering, waarin technologie en samenwerking een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

De AML Insight is tot stand gekomen op basis van 17 diepte-interviews met topsprekers uit de AML keten, waaronder De Nederlandsche Bank, de Financial Intelligence Unit, het Anti Money Laundering Centre, het Openbaar Ministerie, de Banken, Transactie Monitoring Nederland, Europol, hoogleraren, Fintechs, consultancy, de bancaire belangenverenigingen en de politiek. De kennispartners van deze eerste Insight zijn de Nederlandse Vereniging van Banken en Talent&Pro.

Jeroen Broekema, oprichter van de Leaders in Finance Academy: “Voor de eerste Insight spraken we met 17 topmensen uit de hele AML keten waardoor we een complex probleem van veel kanten genuanceerd in kaart hebben kunnen brengen. Wij zijn trots op het resultaat en zien uit naar nog vele nieuwe series.”

Ernst Beskers, oprichter van de Leaders in Finance Academy: “Wij geloven in de kracht van podcast als medium om je kennis te vergroten zonder dat je daar een beeldscherm voor nodig hebt en belangrijker: op een tijdstip en plek die je zelf kan bepalen.”

________________________________________________________________________

Over de Leaders in Finance Academy

De Leaders in Finance Academy is een samenwerkingsverband van Leaders in Finance en Banken.nl. Leaders in Finance is de wekelijkse podcast waarin Jeroen Broekema in gesprek gaat met leiders in de financiële sector over hun werk, leiderschap en privéleven. Banken.nl is hét platform van de Nederlandse bankensector: een centraal informatiepunt met het laatste nieuws en trends in de financiële sector.

______________________________________________________________________________

Media Contact

Jeroen Broekema
[email protected]
06-30574150