Leaders in Finance Academy werkt samen met allerlei partners, zoals freelancers op het gebied van audio, redacteuren, graphic designers, transcriptie specialisten en tech professionals. Daarnaast hebben we geregeld directe partners waar we mee samenwerken voor een specifieke Insight. Voor de Anti Money Laundering Insight werkten we intensief samen twee kennispartners, namelijk de Nederlandse Vereniging van Banken en Talent & Pro.

Nederlandse Vereniging van Banken

Als belangenbehartiger van de Nederlandse bankensector zet de De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zich in voor een sterk, gezond en internationaal concurrerend bankwezen in Nederland. Vrijwel alle in Nederland actieve banken, inclusief vestigingen van buitenlandse banken, zijn aangesloten. In haar streven naar een sterk en gezond bankwezen doet de NVB er alles aan wat in haar macht ligt om te voorkomen dat criminelen banken gebruiken om geld wit te wassen. 

Met name de laatste jaren gaat het ontzettend snel met alle ontwikkelingen in de strijd tegen criminele geldstromen. Zo snel dat het voor velen nauwelijks meer is bij te houden. Met deze eerste insight wil de Leaders in Finance Academy professionals in de financiële sector helpen het overzicht (terug) te krijgen, en de NVB ondersteunt deze missie.


Talent&Pro

Talent&Pro is met 1000 professionals, een breed aanbod van traineeships, een klantenbestand van 100+ opdrachtgevers en 30+ preferred supplierships marktleider in de ontwikkeling en detachering van hoogopgeleide consultants binnen de financiële dienstverlening. Opgericht in 1999 als detacheringsbureau binnen de verzekeringen, sloeg Talent&Pro sindsdien met groot succes de vleugels uit naar de pensioen- en levenbranche, het bankwezen, het actuariaat en de business IT.

Uiteraard is ook de geëxplodeerde vraag naar AML-professionals Talent&Pro niet ontgaan. Als Nederlands grootste financiële detacheerder investeert zij ook in de opleiding, bijscholing en ontwikkeling van CDD-analisten, KYC-specialisten en andere FEC-professionals. Via het traineeship Compliance/CDD voorziet Talent&Pro banken en andere financiële dienstverleners van hoogopgeleide professionals. In haar missie om samen met opdrachtgevers financiële criminaliteit tegen te gaan heeft Talent&Pro zich als kennispartner verbonden aan deze eerste insight van de Leaders in Finance Academy.

Voor iedere Insight, een serie podcast afleveringen over een bepaald onderwerp, werken we samen met allerlei organisaties die relevant zijn voor dat specifieke onderwerp. Voor de Anti Money Laundering Insight waren dit:

– European Banking Federation, Wim Mijs

– ABN AMRO, Robin de Jongh

– Transaction Monitoring NL, Jeroen Rijpkema

– Blanco, Koen Vanderhoydonk

– De Nederlandsche Bank, Remy Jansen

– Anti Money Laundering Centre (AMLC) / Fiod, Martijn Koch van Koningsbruggen

– De Brauw en /Hoogleraar RUG, Birgit Snijder-Kuipers

– Rabobank, Nieke Martens

– Universiteit van Utrecht, Brigitte Unger

– Financial Intelligence Unit Nederland, Jeroen Toor

– Lid Tweede Kamer, Roald van der Linde

– Politie Academie, Pieter Tops

– Nederlandse Vereniging van Banken, Yvonne Willemsen 

– Openbaar Ministerie, Anita van Dis

– Deloitte, Baldwin Kramer

– Fourthline, Krik Gunning

– Europol, Wil van Gemert